SOS - - > aneb jak rychle na pupínek! :)

SOS

Každá to známe. Je to zrovna ten den, kdy se to vůbec nehodí a on se objeví. Velký zarudlý pupínek. A co teď s ním?!

Rozhodně NEMAČKAT!!

Je to sice obrovské nutkání, ale opravu si tím zaděláme na větší problém. Pupínek bude větší, zánět se rozšíří, pupínek bude bolestivější a delší bude i doba, kdy se pupínku budeme zbavovat.

Kostka ledu - Na postižené místo přiložte kostku ledu a nechte ji chvilku působit. Led stáhne zarudnutí a pomáhá redukovat velikost pupínku. Jako další super bonus do sebe stáhne bolest.

Tea Tree – Má velmi antiseptické účinky, pomáhá proti zánětům, dané místo vyčistí a zatáhne. Doporučujeme používat pouze lokálně. Na našem e-shopu ho najdete od značky Renovality

Med – Většinou ho doma používáme do čaje, dezertů nebo při přípravě masek. Med má další superchopnost a tou jsou jeho protizánětlivé účinky. Díky jeho nízkému pH urychluje hojení a zklidňuje postižené místo.

Suché teplo – pupínkům, kterým se nechce ven, můžeme pomoci suchým teplem. Nahřejeme ručník a přiložíme na poškozené místo 10- 15 minut, několikrát denně.

A jak tomu předejít?

Nikdo a nikdy vám nezaručí perfektní pleť 365 dní v roce, toto ovlivňuje mnoho faktorů. Roční období, hormony, strava, péče o pleť.

Co tedy můžeme udělat, abychom možnost výskytu akné předešli?

Správné čištění – Pořád dokola to stejné téma, ale za nás to nejdůležitější… Správný výběr a použití čistících produktů pomůže vyřešit nejeden problém. U nás najdete široký výběr čistých produktů, se kterými bude čištění pleti hračka. Pokud si nevíte rady, napište nám! Poradíme, vysvětlíme a vybereme s vámi tu nejvhodnější variantu pro vaši pleť.

Květinové vody – ráno, dopoledne, odpoledne i večer. Použitím květinových vody zmírňujeme výskyt akné. Chrání pokožku před nepříznivými vnějšími vlivy. V létě jsou super na osvěžení. Fungují jako báze pod make – up, ale i jako fixace, po vyčištění obličeje, jako tonikum a jsou velmi bohaté na potřebné vitamíny.

Strava – To, co jíme, se na našem těle odráží skoro okamžitě. Každý z nás je jiný a má jiné potraviny, které mu nevyhovují. Pokud se vám objeví pupínek, zkuste se vrátit cca týden zpět a vzpomeňte si, co jste jedli za potraviny, které nemáte ve svém každodenním jídelníčku. Tyto potraviny zkuste co nejvíce eliminovat. Poznat, co za potraviny škodí vaší pleti, je běh na dlouhou trať, ale opravdu se vyplatí.

Doplňky stravy – skvělými pomocníky jsou doplňky stravy. Při tvorbě akné je to hlavně Zinek, který u nás naleznete v BETA GLUCANU od značky Viridian, který je skvělým účinným antioxidantem. Jako další doplňky stravy za sebe můžeme doporučit VIRIDIAN ESSENTIAL FEMALE MULTI komplex pro ženy, Zelený čaj a Ženskou pohodu.