Správná péče o pleť aneb cesta ke zdravé pleti

Jak se říká, opakováni je matka moudrosti...

 

Cesta ke zdravé pleti není sice úplně ta nejsnažší a nejkratší, ale výsledek opravdu stojí za to.

 

Možná již máte své pečující krémy, oleje, různé masky a séra, ale stále to není ten výsledek, který jste očekávali.

 

Je možné, že ve vaši rutině zkrátka něco chybí...

 

Pojďme si krok po kroku řict, co a jak dělat, aby naše rutina byla co nejsprávnější a aby vaše produkty mohly dělat to, co opravdu umí.

 

100 x řečeno, ale od nás to uslyšíte ještě hodněkrát... základem je správné odlíčení a vyčištění pleti.

Často kladený argument "pleť si čistič nemusím, protože se nelíčím", tak ten rychle pusťte z hlavy. Přes den je vaše pleť vystavena tolika nečistotám, že opravdu každá pleť potřebuje vyčistit. Já si ráda dávám příklad, jako je čelní sklo u auta, když auto necháte celý den venku a později k němu přijdete, tak okno je 100% znečištěné, to samé se děje naší pleti.

 

Vezmeme si to tedy krok po kroku a k tomu vám napíšeme vždy typ na produkt.

 

1) Odličení

Odličujte obličej, i když ten den zrovna nemáte na sobě make-up.

Produkty:

 

2) Čištění

Pokud pleť není odlíčená a vyčištěná, dochází například k zanášení pórů, lámání řas, neodstraňují se odumřelé kožní buňky a tvoří se nové akné.

Produkty:

 

3) Tonizace

Pleť po vyčištění potřebuje dočistit a stáhnout zbytky čistících produktů, také ji chceme zklidnit a sjednotit.

Produkty:

 

Květové vody můžete pocitově střídat, místo na moji poličce momentálně mají PHB tonikum, heřmánková a levandulová voda.

 

4) Péče

Pleti potřebujeme dodat hydrataci a správné vitamíny, o to se postarají pleťové krémy či oleje, a to ve dne i v noci.

Produkty:

 

Co se týče produktů v péči o pleť máme, opravdu široký sortiment, proto pokud si nejste jisti s výběrem, napište nám na e-mail nebo do zpráv na Instagramu či Facebooku, rády vám poradíme, samy dobře víme, jak těžké může být se rozhodnout, jaký produkt je ten pravý.

 

5) Mějte rády svou pleť

Pokud nemáte zrovna svou vysněnou pleť a snažíte se ji dát tu nejlepší péči, ale výsledky ještě nepřicházejí, rozhodně z toho nebuďte nešťastné. Pleť ovlivňuje mnoho faktorů jako je strava, hormonální změny nebo i stres, a pokud se stresujete z pupínků nebo jiných nedokonalostí, své pleti tím rozhodně nepřispíváte.

Začali jste používat přírodní kosmetiku a zhoršila se vám pleť? Příliš se tím netrapte, vaše pleť se detoxikuje od chemických látek v konvenční kosmetice. Je to dobrá zpráva pro vás, protože přírodní kosmetika začíná fungovat, proto chvíli vydržte, brzy se vše otočí k lepšímu a vaše pleť bude jen zářit.

 

 

Základní pravidla pro péči o pleť a pomůcky:

 

Vždy mějte čisté ruce - neumyté ruce mohou zanést na pleť nečistoty, a tím může vnikat nové akné.

 

Čisté odličovací tamponky - Jestli používáte jednorázové, vždy po použití vyhoďte. Pokud máte pratelné, po každém použití je vyperte ve žlučovém mýdle, nechejte je usušit a skladujte v sáčku, ve kterém vám od nás přijdou nebo v jiné uzavíratelné dóze.

 

Ručník - pokud používáte na ošetření pleti ručník, dávejte si pozor, aby nebyl na obličej příliš drsný, můžete si vytvořit mikroporanění.

 

Konjac houbička - skvělý pomocník -  já sama ji používám a zbožňuji, je ale důležité, abychom se o houbičku správně starali. Aktivuje se namočením ve vodě. Po použití důkladně opláchnout teplou vodou, nechat uschnout a jednou týdně přelít horkou vodou pro sterilizaci.

 

Voda - Snad všechny při své rutině používáme klasickou vodu, dávejte pozor, aby voda nebyla příliš studená nebo příliš horká, ani jedno pleti nesvědčí. A  pokud máte doma tvrdou vodu, doporučujeme použít filtrovanou.

Jako doplňkovou každodenní péči o pleť doporučujeme oční a pleťová séra a alespoň jednou týdně si dopřát peeling nebo masku.

O tom již brzy na našem blogu

 

Pečujte o sebe s láskou <3 

Thea