Rozmarýn

Nenápadná zelená bylinka.

 

Většinou si rozmarýn spojíme s vařením, ale používá se v léčitelství, aromaterapii a i v přírodní kosmetice. Má příjemné hřejivé aroma, ničí bakterie, plísně a viry na kůži. Celkově podporuje detoxikaci těla.

 

V aromaterapii má velmi silné účinky. Dodá elán, povzbudí, rozproudí energii, zlepšuje náladu a pomůže vám se soustředěním. V našem sortimentu najdete esenciální olej od značky Tierra Verde. Patří mezi nejsilnější oleje.

Je to perfektní pomocník při nachlazení, posiluje imunitní systém. Určitě se bude hodit do chladnějšího podzimního počasí.

 

V kosmetice je rozmarýn vhodný pro mastnější typ pleti, ale neuškodí ani těm ostatním. Má antiseptické a protizánětlivé účinky. Pleť krásně vyčistí, zjemní a zklidní. Doporučujeme produkty, ve kterých je obsažen spíše pro aknózní pleť. Našimi favority jsou čistící balzám od Inlight a pleťový olej Purity od Almara Soap.

 

Rozmarýn má také stahující účinky, proto ho najdeme v produktech, které bojují s celulitidou. Náš tip je dvojice od Almara Soap - olejíček a scrub a najdete ji na e-shopu pod názvem Perfect body.

 

Co se týče vlasové pokožky, tak rozmarýn bude skvělou volbou pro jemné vlasy. Stabilizuje funkce mazových žláz, čímž předejdeme nadbytečnému maštění. Díky jeho protizánětlivým účinkům budou zdravé vlasy i vlasová pokožka. Skvělé recenze od vás dostáváme hlavně na kondicionér ve spreji od značky Urtekram.

 

A posledního oblíbence s rozmarýnem máme přírodní deodorant od značky Biorythme. Spojení pačuli, máta, rozmarýn je naprostá pecka. Svěží vůně vhodná pro ženy i muže. 100% přírodní složení je u této značky automatika.

 

Máte rádi rozmarýn? A kde ho používáte nejčastěji? V kuchyni nebo v kosmetice? Napište nám.