Včelařství Horákovi Zinková mast s propolisem 50ml

Ingredients (INCI): Butyrospermum Parkii Butter (bambucké máslo), Simmondsia Chinensis Seed Oil (jojobový olej), Zinc Oxide (oxid zinečnatý), Tocopherol (přírodní vitamín E), Alcohol, Propolis Extract (propolisová tinktura)

 

Bambucké máslo – dokonale pečuje o podrážděnou, narušenou kůži, zklidňuje ji při alergii, štípnutí hmyzem, při omrzlinách či naopak po spálení od slunce. Doslova zázračně zlepšuje stav popraskaných rukou či rtů. Urychluje hojení drobných ranek a odřenin.

Jojobový olej – má protizánětlivé účinky, dokáže hojit rány a předcházet jizvám. Je výjimečný v péči o aknózní pleť, což dokázala i rozsáhlá studie Ústavu farmakologie a toxikologie v Káhiře. Jojobový olej v pleti podporuje tvorbu kolagenu a ten je přímo odpovědný za růst nové kůže, který je nezbytný u hojení popálenin, hlubokých jizev a ran. Jojobový olej také činí kůži odolnější vůči nepříznivým vlivům a vytváří účinnou bariéru bránící dehydrataci pokožky.

Oxid zinečnatý – je přírodní pigmentový minerál, ve formě bílého prášku. Je netoxický, dobře absorbován pokožkou, nedráždí ji a nevyvolává alergické reakce. Vhodný je i pro jemnou dětskou pokožku. Používá se v kosmetice pro citlivou, podrážděnou a poškozenou pleť se sklonem k akné. Urychluje hojení, předchází vzniku jizev. Pro svou schopnost absorbovat přebytečnou vlhkost, pohlcovat pachy a zabraňovat množení bakterií, je vhodnou ingrediencí při výrobě deodorantů. Je také bezpečnou přísadou opalovacích přípravků, v nichž plní úlohu fyzikálního UV filtru nedráždivého pro pokožku (zabraňuje pronikání UV záření do pokožky).

Propolis - je bohatá směs bioaktivních látek, pryskyřice, éterických olejů a pylu, sbíraný včelami ze stromů a rostlin. Má mimo jiné protizánětlivé a bolesti snižující účinky, ničí bakterie, viry a působí antimykoticky (houby, kvasinky). Propolis je velmi účinný i v malých dávkách a koncentracích. Proto je potřeba po cca 3 týdnech užívání udělat alespoň týdenní přestávku, aby nemohl naopak uškodit (podobně je tomu třeba i u Žen-šenu).

Vitamín E – patří do skupiny vitamínů rozpustných v tucích. Jedná se o jeden z nejdůležitějších antioxidantů, tedy látek, které chrání buňky před poškozením. Jde o přírodní konzervant.